Klobučník postúpil do finále na 200 m prsia v slovenskom rekorde

15.12.2013 Celý región

Herning 15. decembra (TASR) - Slovenský plavec Tomáš Klobučník sa v záverečný deň na majstrovstvách Európy v krátkom bazéne v dánskom Herningu prebojoval do finále na 200 m prsia. V nedeľu dopoludnia v rozplavbách dosiahol 8. najrýchlejší čas 2:06,24 minúty a o 41 stotín prekonal svoj vlastný národný rekord z augusta v Eindhovene.

"Ťažké, veľmi ťažké, nečakal som, že to bude až také náročné. Myslel som si, že sa mi bude plávať ľahšie. Už od rána, keď som za zobudil a skočil na rozplávanie do vody, to bolo pomalé, ťažkopádne. Nejako som sa nevedel rozbehnúť. Dúfam, že vo finále to bude otvorenejšie. V rozplavbách to bolo poriadne nasekané, ale najmä som si myslel, že ja pôjdem rýchlejšie a ľahšie. Celkom som sa vytrápil. Od rána som nebol vo svojej koži, posnažím sa čo najviac zregenerovať a popoludní to môže byť úplne iné. Skúsim zaspať, lebo mám tu problémy so spánkom a načerpať ešte nejaké sily," povedal pre oficiálnu stránku Slovenskej plaveckej federácie www.swimmsvk.sk zverenec trénera Dirka Langeho.

Do finále postúpila aj ženská štafeta na 4x50 m pol.pr. v zložení Katarína Listopadova, Andrea Podmanikova, Barbora Mišendová a Miroslava Syllabova. V rozplavbách skončila na desiatom mieste v novom slovenskom rekorde 1:51,14. Listopadová zaplávala svoj úsek za 27,14 a postarala sa tak o ďalší rekord. V rozplavbe krauliarskeho šprintu sa predstavili dve Slovenky, Syllabovú klasifikovali časom 25,39 sekundy na 34. mieste, Mišendová skončila v osobnom maxime 25,96 na 49. pozícii. Najrýchlejšia bola Holanďanka Ranomi Kromwidjojová (23,97). Karolína Hájková skončila v rozplavbách na 200 m znak 22. časom 2:16,54.
 

Vyberte región